17 Ekim 2013 Perşembe

Kotópoulo lemonáto..

Yunanistan mutfagindan guzel bir tavuk yemegi..
Malzemeler:
3 adet limonun suyu
4 yemek kasigi zeytin yagi
4 yemek kasigi keklikotu
8 adet  patates
4 adet tavuk but
4 adet sarimsak
250 ml su
Deniz tuzu ve karabiber

Yapilisi:
. Buyuk bir kasenin icinde limon suyu, zeytinyagi, keklikotu, tuz ve karabiber karistirilir.
. Bu karisima kabuklari soyulmus ve dort buyuk parcaya kesilmis patatesler karistirilir ve marine edilir.
. Daha sonra patatesler buyuk bir firin tepsisinin icine yerlestirilir.
. Kasedeki karisimin icine tavuklar konulur ve marine edilir.
. Tavuklarda tepsideki patateslerin uzerine konur. Aralarina sarimsaklar yerlestirilir ve su ilave edilir.
. Onceden isitilmis 190 derecedeki firinda   tavuklar kizarana ve patatesler yumusayana kadar yaklasik 1,5 saat pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder